Kültür Sanat

Nilgün Belgün corona virüsüne yakalandı! Kızı açıklama yaptı

Ünlü oyuncu Nilgün Belgün’ün corona virüsüne yakalandığı öğrenildi. Annesinin durumu hakkındaki bilgiyi ise Oylum Seçin paylaştı. Nilgün Belgün kimdir?

Türk televizyon tarihinin önemli isimlerinden Nilgün Belgün’in corona virüsüne yakalandığı öğrenildi. Snob Magazin’in haberine göre; Sanatçının kızı Oylum Seçin, annesinin sağlık durumu hakkında, “Annemin Covid-19 testi pozitif çıktı. Durumu kötü değil. Dualarınızı eksik etmeyin” ifadelerini kullandı. Corona virüsü test sonucu pozitif çıkan 67 yaşındaki Nilgün Belgün, tedbir amaçlı Ulus’taki özel bir hastaneye yatırıldığı ortaya çıktı.

Nilgün Belgün kimdir?

18 Mart 1953 tarihinde dünyaya gelen Nilgün Belgün, Özel Şişli Lisesi ve İstanbul Belediye konservatuvarı Şan ve Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1973’te sanat hayatına adım atan sanatçı İlk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda boy gösterdi. Sanatçı, daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı.

Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.1990 yılında “Bir Başka Gece”de oynadığı Darbukatör Bayramdaki “GÜLPEMBE” rolüyle kısa sürede daha büyük bir kitle tarafından tanındı. “İŞTE MÜZİK İSTE EĞLENCE”, “GECE SEFASI” gibi televizyondaki eğlence Showlarında çeşitli parodilerde çeşitli tiplemeler yaptı. Sanat hayatının dışında, iki kitap yazan ve sosyal etkinliklerde de bulunan Belgün, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği`nde Türkiye genelinde “Kadını Bilinçlendirme” kampanyasında çalışmalar yaptı, Parkinson hastalığıyla ilgili 2 yıl süren sağlık çalışmalarında yer aldı.

Önce Star TV, sonra TV 8’de program yaptı.Nilgün Belgün İlk evliliğini 19 yaşındayken, tiyatrocu ve komedyen Abdullah Şahin ile yaptığı evlilikten Oylum Şahin adında kızı var. Nilgün Belgün’ün ikinci eşi İlhan Gencer’den Merve Gencer adında bir kızı var. Nilgün Belgün üçüncü evliliğini Atilla Demircioğlu ile yaptı. Esra Erol’un doğum yapması sebebiyle Esra Erol’da programının geçici sunuculuğunu yapmıştır.