Ekonomi

Nikah şekeri, bitki çayı paketleme, peçete halkası yapma işleri ile evde para kazanmak isteyenler dikkat: 800 TL ödeniyor!

Karantina sürecinde evde çalışarak para kazanmak isteyen vatandaşlar, iş ilanlarını araştırıyorlar. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanan proje ile evde çalışanlar 800 TL kazanma fırsatını elde edebiliyor. Nikah şekeri, bitki çayı paketleme, sabun, tel toka kutulama, kulak çubuğu ambalajlama, poşet katlama, cetvel seti hazırlama, küpe arkası takma, takı tasarımı, tırnak kutulama, mandal montajı, gömlek yakası dikme, peçete halkası yapma gibi işleri yapmak isteyenler haberimizden detayları öğrenebilirler.

Salgın sürecinde ek gelir elde etmek isteyen vatandaşlar internet sayfaları üzerinden iş araştırmaları yapıyorlar. İŞKUR, kadınların para kazanması için “Evde Paketleme” projesini hazırladı.

Kurum tarafından projeye ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“ ‘Nikah şekeri, bitki çayı paketleme, sabun, tel toka kutulama, kulak çubuğu ambalajlama, poşet katlama, cetvel seti hazırlama, küpe arkası takma, takı tasarımı, tırnak kutulama, mandal montajı, gömlek yakası dikme, peçete halkası yapma’ bu işleri yapacak ev hanımları gün içinde ortalama 3 ila 4 saat kadar çalışarak 600 Türk Lirası ila 800 Türk Lirası arasında gelir elde edecek.

Daha detaylı bilgi için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web adresini ziyaret edebilir veya hafta içi mesai saatlerinde size en yakın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bölge müdürlüğünü ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.”

Evde çalışarak para kazanmak isteyenlerin kuruma giderek iş ve meslek danışmanları aracılığıyla kayıt yaptırarak, sisteme kaydedilmeleri gerekiyor.

Başvuru yapan kadınların eğitim sertifika ve belgeleri dikkate alınarak, evde yapmalarına uygun olan işler, SMS’le iletilecek.