TeknolojiYaşam

Netflix Severler! IMDb Puanına göre En İyi Netflix Dizileri Listesi Açıklandı!

Son yıllarda severek kullanılan kullanıcılarına reklamsız olarak dizi ve film izlemelerini sağlayan Netflix için yeni bir araştırma sonucu paylaşıldı. Çevrimiçi veri tabanı olan IMDb puanına göre Netflix’in ilk 10’una girmeyi başaran en sevilen ve en iyi olan dizilerinin listesi yayınlandı. İşte Netflix’in en iyi ilk 10 dizisi…

 

1. Formula 1: Drive to Survive – 8.6 puan

Formula 1: Drive to Survive, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sürücülerini ve yarışlarını perde arkasından görmek için Netflix ve Formula One işbirliğiyle hazırlanan bir belgesel dizisidir.

2. Young Royals – 8.6 puan

Young Royals, kurgusal seçkin yatılı okul Hillerska’da geçen bir İsveç genç drama televizyon dizisidir. Arsa, İsveç Prensi Wilhelm, tomurcuklanan romantizmi ve onunla birlikte gelen drama etrafında dönüyor.

3. Cobra Kai – 8.6 puan

Cobra Kai, bir Amerikan dövüş sanatları komedi-drama televizyon dizisi ve Robert Mark Kamen’in orijinal The Karate Kid filmlerinin devamı.

4. The Crown – 8.6 puan

The Crown, Peter Morgan tarafından hazırlanan, Left Bank Pictures ve Netflix için Sony Pictures Television tarafından üretilen, tarihi bir televizyon dizisidir. Dizi, Kraliçe II. Elizabeth’in saltanat dönemini anlatan bir biyografi hikâyesidir.

5. Move to Heaven – 8.7 puan

Move to Heaven, Kim Sung-ho tarafından yönetilen ve Yoon Ji-ryeon tarafından yazılan 2021 Güney Kore televizyon dizisidir. Başrollerini Lee Je-hoon, Tang Joon-sang, Ji Jin-hee, Lee Jae-wook ve Hong Seung-hee’nin paylaştığı orijinal bir Netflix dizisidir.

6. Anne – 8.7 puan

Anne Green of Green Gables romanından uyarlanan yapım, toplamda 24 dalda ödül sahibi olmayı başardı. Başrollerinde Amybeth McNulty, Lucas Jade Zumann ve Geraldine James bulunan yapım, ne yazık ki ekranlara veda etti. Netflix ile anlaşamayan Kanadalı CBC şirketi, anlaşmayı bozdu.

7. BoJack Horseman – 8.7 puan

BoJack Horseman, Raphael Bob-Waksberg tarafından oluşturulan bir Amerikan yetişkin animasyonu web televizyon dizisidir. Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins ve Aaron Paul yer almaktadır.

8. Stranger Things – 8.7 puan

Stranger Things, ABD yapımı bilimkurgu-korku türündeki internet dizisi. Duffer Kardeşler tarafından yönetmenliği, senaristliği ve yönetici yapımcılığı üstlenilen dizi aynı zamanda Shawn Levy ve Dan Cohen tarafından üretilmiştir.

9. Narcos – 8.8 puan

Narcos, Amerikan suç draması ve aksiyon dizisi. Pablo Escobar’ın hikayesini anlatan dizi 28 Ağustos 2015 tarihinde Netflix’te yayına başladı.

10. Black Mirror – 8.8 puan

Black Mirror, drama, macera, hiciv ve bilimkurgu tarzında 4 Aralık 2011 tarihinde yayınlanmaya başlayan İngiliz televizyon dizisi.