Gündem

Netflix Kapatılacak Mı? AK Parti’den Açıklama Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal önemli açıklamalarda bulundu. Ünal açıklamalarında Netflix tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve 'Netflix kapatılacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı. Mahir Ünal açıklamalarında NetflixTurkey’in ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmi düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüşmediğini belirtti.

“HASSASİYET GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM”

Ayrıca Mahir Ünal açıklamalarında “Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in daha derin işbirliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Mahir Ünal, katıldığı programda Serdar Tuncer’in konuğu olarak Netflix ile ilgili bir soruya yanıt verdi.

“BU SUÇ MUDUR?”

Mahir Ünal’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Netflix yerli bir yapım istedi. O yapımdaki bir karakter çok tepki topladı. RTÜK de bu tepkileri yapımcı şirketle paylaştı. İlgili yapımcı şirket de bu tepkilere hassasiyet gösterdi. Biz bu dijital platforma karşı değiliz ki. Bunu dile getirmek nasıl antidemokratik olarak lanse ediliyor anlayamıyorum. Sadece RTÜK dizi yapımcılarıyla senaryo aşamasında hassasiyetleri ve tepkileri paylaştı. Bu suç mudur?”