Ekonomi

Nakit para ihtiyacı olanlar dikkat: İhtiyaç kredisi ile ilgili flaş açıklama!

Bankalar ile ilgili önemli düzenlemeler yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) resmi internet sayfası üzerinden konuyla ilgili duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, kredi kartı taksit sınırlarında değişiklik yapılmasına karar verildi. Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar ise bankaların kredilerini merak ediyorlar.

Bankalar için yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile ilgili şu ifadeler kullanıldı.

BDDK tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İlgili kurumlarla koordineli olarak atılan makro ihtiyati tedbir adımları niteliğinde olmak üzere, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun bugün almış olduğu 9645 ve 9646 sayılı Kararları ile;
Bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerinin risk ağırlıklarının artırılmasına,

Bazı tüketici kredilerinin vade sınırları ile kredi değer oranlarında ve kredi kartı taksit sınırlarında değişiklik yapılmasına karar verilmiştir.

Öte yandan nakit ihtiyacı olan vatandaşlar bankaların kredi faiz oranlarını merak ediyorlar. Bu kapsamda Halkbank resmi internet sayfası üzerinden açıklamada bulundu.

Halkbank kredi açıklaması:

Halkbank aylık %1,67 faiz oranıyla tahsis ücretli olarak 36 ay vadeli kredi veriyor. Kredi ödemelerinizi aylık eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, serbest ödemeli olarak yapabilirsiniz. Bankadan 10 bin TL kredi çeken bir vatandaş aylık 392,58 TL geri ödeme yapabilirler. En yakın Halkbank şubesine başvuruda bulunabilirsiniz.