GündemManşet

Mutasyonlu corona virüsü tekrar mutasyona uğradı!

Son dakika! Corona virüsünün mutasyona uğradığını ilk kez İngiltere duyurmuştu. İngiliz bilim insanlarından yeni bir açıklama daha geldi. Yapılan açıklamaya göre, mutasyona uğrayan corona virüsü tekrar mutasyona uğradı.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olmuştu. İngiltere’de ise virüsün mutasyona uğradığı açıklanmış ve mutasyonlu virüsün yüzde 70 daha hızlı yayıldığı bildirilmişti.

Mutasyonlu corona virüsü hakkında İngiliz Bilim insanlarından yeni bir açıklama daha geldi.

Endişe verici, ancak beklenmedik değil

BBC’nin haberine göre, İngiltere Halk Sağlığı Kurumu ile çalışan uzmanlar, mutasyonlu virüsün tekrar mutasyona uğradığını açıkladılar. İngiliz varyasyonunun değişime uğramış haline 214.159 örnekten 11’inde rastlanıldığını, bu son mutasyona “E484K” adı verildiği bildirildi.

Tekrar mutasyona uğrayan virüsün doğal bağışıklık sistemine karşı daha dirençli olduğu iddialar arasında yer aldı. Konuya ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Leicester Üniversitesi’nden Dr. Julian Tang “endişe verici bir gelişme ancak tamamen beklenmedik değil” ifadelerini kullandı. Virüse karşı alınan tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirildi.