Ekonomi

Mülk veya araç sahipleri ile kiracılara Halkbank’tan 50 bin lira kredi desteği

Halkbank tarafından yeni bir kredi desteği kampanyası duyuruldu ve bu kredi kampanyası kapsamında enerji tasarrufunu desteklemek amacıyla , enerji tasarrufu sağlayacak ihtiyaçların temini için 50 bin liraya kadar kredi verildiği ifade edildi. Ayrıca kredi kampanyasında 36 aya kadar vade imkanı sağlandığı mülk, araç sahibi ya da kiracı olan müşterilerin bu krediden yararlanabildiği ifade edildi.

KREDİ KULLANDIRILACAK ÜRÜN VE HİZMETLER

Halkbank tarafından bu kredinin verilebilmesi için ürün ve hizmetler belirlendi. Bu ürün ve hizmetlerden yararlanacak olan vatandaşlara kredi ödemesi yapılıyor. Bu ürün ve hizmetler ise şöyle:

A+, A++, A+++ tasarruflu beyaz eşyalar (buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, fırın, derin dondurucu, klima, kazan, termosifon),

Doğalgaz (kombi, tesisat, radyatör, ısı paylaşım sistemleri gibi doğalgaz dönüşüm sistemleri)

Yalıtımlı pencere doğrama sistemleri, kapı ve çatı sistemleri

Mantoloma (dış cephe mantoloma)

İkamet edilen konutun zemin, duvar ve tavanın ısı, su, ses ve/veya yangın yalıtımı

Konut tadilat malzemeleri

Verimli aydınlatma sistemleri (tasarruflu veya ledli aydınlatma cihazları)

Güneş enerjisi ile ısıtma ve sıcak su sağlayan sistemler (panel, kazan, tesisat, radyatör)

Araç LPG ürünleri

ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme kapsamında 50 bin lira kredi kullanıldığında 36 ay vade ve yüzde 1,75 faiz oranı kapsamında tahsis ücreti bulunmuyor ve bu kredinin aylık ödemesi 1993 lira oluyor.

BAŞVURU DETAYLARI 

Enerji Destek Kredisi kullanabilecek nitelikte olan müşterilerin kredi kullandırma tarihinden en fazla bir hafta öncesinde düzenlenmiş, enerji verimliliğine yönelik harcamaya ait belge/proforma fatura veya asıl fatura ile en yakın Halkbank Şubesine başvurması gerekiyor.