Muğla Haberleri

Muğla merkezli uyuşturucu operasyonu: 3 ilde 9 gözaltı 4 tutuklama

Muğla merkezli olarak gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu, Antalya ve Mardin’i de kapsayarak geniş bir alanda yapıldı. Jandarmanın öncülüğünde gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde örgütlü uyuşturucu ticareti yapıldığına dair istihbarat aldı. Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler, Antalya’dan temin edilen uyuşturucu maddelerin eğlence mekanlarında satıldığını tespit etti.

Muğla, Antalya ve Mardin illerini kapsayan eş zamanlı operasyonlarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 kılıç, 122 fişek, bir miktar uyuşturucu madde, 1 hassas terazi, 10 milyon lira değerinde senet, boş senet koçanı, 3 tapu, pos cihazı, 3 bilgisayar ve 6 cep telefonu ele geçirildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda düzenlenen operasyon sonrasında 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon, uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirildi.