Muğla Haberleri

Muğla'da trafik denetimi! Yayaya Yol Vermeyen Sürücüye 488 TL Ceza

Yerli ve yabancı turistlerin göz bebeği Muğla‘da trafik ekipleri bugün yollarda yaya denetimi yaptı. Yayaya yol vermeyen sürücülere para cezası uygulandı. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Burcu Avcı gerçekleştirilen uygulama hakkında; “Trafik, ışık ve levhalarımızın bulunmadığı yerlerde ilk geçiş hakkını yayalara vermek için ilk önce İçişleri Bakanlığı’mızın düzenlemiş olduğu bir proje var. Bu projeyi sizlerde bilirsiniz ki, ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın projesi’, ‘önce yaya’ sloganımız, ‘yaya geçidinde nöbetteyiz projesi’ yaya geçidi ve okul geçidi olan her kavşağımızda altlarına öncelik yaya görsellerimizi yerleştirdik. Bu projelerin hepsi farkındalık oluşturmak için var.

Denetimin her zaman yapıldığını göstermek amaçlı, 14 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında günlük 4 periyot şeklinde, 4 saat ikişer saat ikişer saat şeklinde, Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri öncelikle yaya denetimi yapılacak. Saatlerini kendimiz belirliyoruz. Sürekli kavşakları ve yaya geçidi bulunan noktaları değiştirerek denetimlerimizi yapacağız. Bu uygulama tüm Türkiye genelinde yapılacaktır.” dedi.

Yayaya Yol Vermeyen Sürücüye 488 TL Ceza

Gerçekleştirilen trafik denetleme uygulamasında ceza işlemleri hakkında Amir Burcu Avcı; “Yaya geçidinde sürücülerimiz bu kurallara uymazsa toplamda 488 TL. ceza işlemi uygulanıyor. Eğer ki bu kurala yayalar uymazsa, yani arabanın önüne aniden çıkma, ilk geçiş hakkı olmadığı halde yola girerse, yaya geçidinden değil on metre ilerden bile geçmek isterse onlara da 108 TL. ceza işlemi uygulanıyor.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın