Kamu

MSB 165 Memur Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? MSB 165 Memur Alımı Sonuçlarında Son Durum Ne? MSB Sivil Memur Alımı Sonuçları

Milli Savunma Bakanlığı açıktan atamayla 165 memur alımı yapıyor. Buna göre MSB takviminde yer alan detaylara göre sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında detaylar belli olmaya başladı.

Milli Savunma Bakanlığı daha önce 523 işçi alımı sonuçlarını 21 Ocak 2019 tarihinden sonra açıklanacak şeklinde bildirmişti ancak 523 işçi alımı 15 Mart 2019 tarihinde açıklanmıştı.

MSB 165 SİVİL MEMUR ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yönde araştırılma yapıldığında ise Milli Savunma Bakanlığı 165 sivil memur alımı sonuçlarının Mayıs ayının ilk haftası içerisinde açıklanması öngörülüyor.

Ancak söz konusu süreç Milli Savunma Bakanlığına göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle 165 memur alımı sonuçları daha erken veya daha ileri bir tarihte de açıklanabilecektir.

165 MEMUR ALIMINDA SINAV SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı sınava gireceklere uygulayacağı sistemi şu şekilde açıklamıştı;

Uygulama sınavı en az geçer not 100 üzerinden 70 olarak açıklandı ve sınava çağrılacak aday sayısı ise atama yapılacak kadro sayısından en fazla yirmi katı kadar olacak.

Adayların ilk gün uygulamalı sınava alınacakları bildirildi ve sınavlarda başarı sağlayan adayların aldıkları notlara göre yeniden sıralamalarının yapılacağı ve kontenjanın ise 6 katı kadar adayın ikinci gün mülakatlara alınacağı ifade edildi.

Mülakat sınavında ise uygulamalı sınav aşamasından sonra uygulamaların yapılacağı açıklandı ve mülakatın geçer notu ise 100 puan üzerinden 70 olarak duyurulmuştu.

Bir yanıt yazın