EkonomiGündem

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödemeleri İle İlgili Açıklama Yapıldı: Son 3 Gün

Motorlu taşıtlar için alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere ödenmeye devam ediyor. Bu yılda ilk taksitler 31 Ocak tarihi itibariyle son buldu.  Motorlu Taşıtlar vergisi (MTV) ödemelerini taksitle yatırmak isteyen vatandaşlar için açıklama yapıldı. Garanti Bankası resmi internet sitesinde kampanyanın detaylarını duyurdu.

MTV ödemelerini Garanti BBBVA Bonus kartıyla ödemek isteyen vatandaşlara özel ücretsiz  taksit kampanyası sunacak. Garanti BBVA Bonus kart resmi internet sitesinden yapılan açıklamada: BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi, Garanti BBVA ATM’leri ve garantibbva.com.tr’den yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacak. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ivd.gib.gov.tr ’de  ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz 3 taksit, ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan ödemelere ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacaktır.

Kampanyanın Detayları Şu Şekilde Açıklandı:

Kampanya 1 Ocak-10 Şubat 2022 tarihleri arasında geçerlidir.

BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi, Garanti BBVA ATM’leri ve garantibbva.com.tr’den yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ivd.gib.gov.tr’de  ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz 3 taksit, ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan ödemelere ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacaktır.

Gib.gov.tr’den GarantiPay’le 3 taksit Fırsatı ile Ödeme Nasıl Yapılır?

ivd.gib.gov.tr ’de borcunuzu sorguladıktan sonra ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altındaki GarantiPay’i seçin

Telefon numaranızı ya da TCKN’nizi girip, telefonunuza gelen bildirimi açın (eğer bildirimleriniz kapalıysa BonusFlaş Ödemeler menüsündeki GarantiPay ile Ödeme adımında onayınız bekleyen işlemlerinizi görebilirsiniz)

Ödeme yapacağınız kartınızı seçtikten sonra Garanti BBVA Dijital Parolanız ile onaylayın

GarantiPay’le 3 taksit fırsatından yararlanmak için Garanti BBVA Dijital Parolanız ile işleme “Peşin” onay vermenizin ardından işleminiz otomatik olarak 3 taksite bölünecektir.

Kampanyadan Garanti BBVA Bonus’lar, Bonus Flexi, Bonus Genç, Money Bonus, Flexi, Shop&Fly, Miles&Smiles Garanti BBVA kredi kartları, American Express Card, Bonus American Express, Bonus Business, Dragon Bonus Business, Bonus Business American Express, Shop&Fly Business, Shop&Fly Business American Express, Miles&Smiles Business, Miles&Smiles Business American Express, Filo Card, EASY, American Express Business kart sahipleri yararlanabilir.

BonusFlaş’ta Ödemeler menüsünde yer alan Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme adımından plaka bilgisini girerek, seçeceğiniz kart ile taksit seçiminizi de yaparak ödemenizi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’de, Mobil ödeme seçeneklerinden GarantiPay seçilerek ödeme yapıldığında BonusFlaş’a gönderilen işleme ait gelen bildirimi açıp onaylayarak ya da “Ödemeler” menüsünden GarantiPay ile Ödeme adımında bekleyen işleminizi onaylayarak kart bilgilerini girmeye gerek kalmadan kolayca ücretsiz 3 taksit ile ödeme gerçekleştirilebilir.

BonusFlaş ve GarantiPay üzerinden ödeme sadece şahıs firması sahibi müşterilerin Ticari Kartları için geçerlidir.

BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi ve Garanti BBVA ATM’lerinden yapılan ödemelerde tek ödeme ve 2 taksit seçenekleri bulunmaktadır.

Kampanyaya ekspres limit dahil değildir.

Taksitlendirme işlemi ödeme gerçekleştirildikten bir gün sonra otomatik olarak gerçekleşecektir.

İşlemin yapıldığı tarihle ekstre kesim tarihi aynı ise kampanyadan yararlanılamaz.

Garanti BBVA’nın kampanyayı herhangi bir zamanda sonlandırma hakkı ve kampanya şartlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır. Bu durumda katılımcılar hiçbir hak iddia etmeyeceklerini kabul eder.