Kamu

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) nedir? MTV ne zaman ödenecek? MTV nasıl ödenecek?

Kamu bankalarının vatandaşlara uygun finansmanlı taşıt kredileri sağlamaları internet üzerinde yapılan bazı araştırmaların artmasına neden oldu. 2020 yılında araba almak isteyen vatandaşlar şimdi Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) araştırıyorlar. Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) nedir? MTV ne zaman ödenecek? MTV nasıl ödenecek?

Ziraat Bankası, Vakıf Bankası ve Halk Bankası tarafından vatandaşlara corona virüsü salgını sonrası normalleşme döneminde taşıt kredisi sağlanacağı açıklandı. Krediye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar tarafından internette Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) araştırmaları başladı.

MTV nedir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi yani MTV yılda iki defa ödenmesi zorunlu olan bir vergi türüdür. Otomobil ve motosiklet sahibi olanların yanı sıra uçak, tekne, helikopter gibi hava ve deniz taşıtları sahipleri de MTV ödemekle yükümlüdür.

MTV ne zaman ödenecek?

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti Ocak ayında ödendi. İkinci taksit ise son tarih 31 Temmuz 2020 olacak.

MTV ödemesi nasıl yapılacak?

MTV ve tebliğ edilmiş Trafik İdari Para cezalarına ait borçları https://ivd.gib.gov.tr internet sayfası üzerinden veya ilgili vergi dairelerine başvurarak öğrenilebilir. MTV ödemesi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesi üzerinden ya da bankalar aracılığı ile yapılabilir. Taksit ile ödeme yapmak isteyenler kredi kartı kullanabilirler.