EkonomiGündem

Motorlu Karavan Alacaklar Müjde! ÖTV Yüzde 45’e İndirildi

Karavan alacak vatandaşları ilgilendiriyor. Son zamanlarda herkesin favorisi olan karavanlarda ÖTV oranı yüzde 45’e indi. Özellikle son bir kaç yıldır pandeminin de etkisiyle patlama yaşayan karavan alımları ÖTV indirimden nasibini aldı. Karavan fiyatlarında ÖTV oranının yüzde 220’den yüzde 45’e indirilmesi talebi meclise sunuldu ve kabul edildi. Motorlu karavanlarda ÖTV oranı yüzde 45’e indi.

Bahar Ve Yaz Aylarında Karavan Satışları Patlayacak

Motorlu karavan almak isteyenlerin uzun zamandır beklediği indirim gerçekleşti. Sektör temsilcileri, ÖTV indiriminin bu şekilde gerçekleşmesinin karavan satışlarında patlama yaratacağını açıkladı. Motorlu karavanlara talebin arttığını belirten temsilciler özellikle bahar ve yaz aylarında karavan satışlarında büyük bir sıçrama yaşanacağını belirtti. Yüzde 45 ötv indirimi ile Türkiye’nin karavan üretiminde kilit rol oynayacağını belirten sektör temsilcileri, karavan satışlarının patlayacağını ve karavan parklarının artacağını öngörüyor. Bu sayede yurt içinden ve yurt dışından karavan tutkunu turistlerin ilk tercihlerinin Türkiye olacağını belirten sektör temsilcileri, sadece turizm açısından bakmanın yanlış olduğunu üretim çerçevesinde sanayi açısından önemli bir adım olacağını belirtti.

Geçtiğimiz ay Meclise sunulan ÖTV indirimi kabul edildi. Bu kapsamda alınan kararlar doğrultusunda motorlu karavanlarda ÖTV oranı yüzde 45’e indi. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), motorlu karavanlarda yüzde 80’den yüzde 140’a, son olarak da yaklaşık 8 ay önce yüzde 220’ye çıkarılmıştı.