EkonomiGündem

Motorine ve benzine indirim!

Petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Petrol fiyatlarındaki sert düşüş benzin ve motorinde salı günü gecesinden itibaren geçerli olmak üzere indirim bekleniyor. Edinilen bilgilere göre iç piyasada satılan akaryakıtta 25 kuruşluk büyük indirim olacak.

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün ardından vatandaşlar akaryakıt fiyatlarında indirim beklemeye başladı. Salı gecesini çarşambaya bağlayan gece beklenen 25 kuruşluk indirim bekleniyor.

BENZİNDE 70 KURUŞ İNDİRİM
Uluslararası fiyatların şu anki seviyelerde kalması durumunda benzinde salı gecesi 70 kuruş, motorinde 60 kuruş indirim bekleniyor.

NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI ŞU AN NE KADAR?
Şu an İstanbul’da benzinin litre fiyatı 6 lira 63 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 6 lira 27 kuruş. Ankara’da benzinin litre fiyatı 6 lira 71 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 6 lira 33 kuruş. İzmir’de benzinin fiyatı 6 lira 71 kuruş motorinin litre fiyatı ise 6 lira 34 kuruş.