Ekonomi

Motorin fiyatlarına zam geliyor!

Corona virüsü salgını ile düşen akaryakıt fiyatları, aşı açıklamaları ile beraber yükselişe geçmişti. Dün benzine gelen zammın ardından bugün motorine de zam yapılacağı öğrenildi. Peki, motorinin litre fiyatı ne kadar? İşte cevabı

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü salgını nedeniyle petrol üretici ülkeler anlaşamamış bu da flaş fiyat düşüşlerine neden olmuştu. Ancak aşı müjdeleri ile beraber fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Dün benzine yapılan zammın ardından, bugün motorin fiyatlarına da indirim geleceği öğrenildi. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, motorine cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 33 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Gelen büyük zammın bir kısmı ÖTV’den karşılanabilir.

Türkiye’de akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Belirlenen tutar, dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.