Kamu

Motorin desteği verilecek: Bugünden itibaren başlıyor!

25 Haziran’da yapılan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 70. Olağan Mali Genel Kurul’unda Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu önemli açıklamalar yaparak çiftçilere yönelik 5 Temmuz’dan itibaren motorin avansı verileceğini bildirdi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Konuya ilişkin Konya Şeker yetkililerinden yapılan açıklamada, “Cuma günü ödenen bayram avansından sonra, bugünlerde yoğun bir şekilde tarlada üretimle uğraşan üretici ortaklarımızı ciddi anlamda rahatlatacak olan motorin avansını da 05 Temmuz 2022 Salı günü itibariyle ödüyoruz. Bu çerçevede motorin kuponu dağıtımı yapılacaktır. 2022 – 2023 Kampanya döneminde sözleşmeli şeker pancarı ekimi yapan çiftçilerimize aktarılacak olan motorin avansımızın miktarı 118 Milyon 14 bin lira tutarındadır. Kendilerine hayırlı olmasını dileriz” denildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu da, “Çiftçilerimizin beklediği motorin desteğini bugünden itibaren vermeye başlıyoruz. Genel verdiğimiz mesajlardan biri olan motorin desteği 118 milyonluk miktarı ihtiva etmektedir. Motorin Avansımızın da bütün üreticilerimize hayırlı olması temennisi ile emeklerinin karşılığını alabilecekleri bol kazançlı bir hasat dönemi dilerim” dedi.