Ekonomi

Motorin alacaklar dikkat: İzmir’de litresi 29.20 TL’ye yükselecek!

Aracına motorin alacaklara önemli açıklama yapıldı. Alınan bilgilere göre Brent petrol fiyatlarında dalgalanma son hızıyla sürmeye devam ederken dün geve benzine gelen indirimden sonra motorine ise zam geleceği öğrenildi. Bu gece yarısından itibaren motorine 1,27 liralık zam geleceği açıklanırken İzmir’de motorinin litresinin 29.20 TL’ye yükseleceği öğrenildi.

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzine 97 kuruşluk indirim gelirken, 16 Haziran Perşembe gününden itibarense motorine 1 lira 27 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor.

İZMİR’DE MOTORİNİN LİTRESİ 29.90 TL’YE YÜKSELECEK

Yarından itibaren geçerli olacak zamlarla birlikte İstanbul’da motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak 29,08 TL’ye, Ankara’da 29,19 TL’ye, İzmir’de 29,20 TL’ye yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.