Genelİzmir Haberleri

Mont, kışlık ayakkabı, gıda, yakıt ve kırtasiye yardımı yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi. Gıda ve yakıt yardımları devam ederken kış ayının gelmesi ile beraber öğrencilere giyim yardımı (mont ve kışlık ayakkabı) yanı sıra kırtasiye yardımı da yapılacak.

Peki, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mont, kışlık ayakkabı, gıda, yakıt ve kırtasiye yardımı almak için nereye başvuru yapmak gerekiyor? Kimler sosyal yardım kampanyasından faydalanabilir? İşte detaylar…

Öncelikli olarak yapılan yardımlar ile ilgili şunu belirtmemiz gerekiyor? İzmir Büyükşehir Belediyesi giyim yardımı yapıyor ve bu giyim yardımına ek ilave olarak ilk ve ortaöğretim öğrencilerine mont, bot ve kırtasiye malzemesi desteği de verilecek. B.Şehir Belediyesi tarafından verilen sosyal yardım ile ilgili yapılan bilgilendirmelerde şu detaylara yer verildi;

‘’İzmir il sınırları içerisinde ikamet eden sosyal ve ekonomik yetersizlik içerinde bulunanlar ve muhtaç olanlar, yaşlı, kimsesiz, şehit yakını, gazi, engelli kişi ve ailelerin yanı sıra doğal afet ve pandemi sürecinde zarar gören vatandaşlarımıza yardım komisyonu aracılığı ile destek verilmektedir’’ denildi.
Sosyal yardım paketleri ile ilgili yapılan bilgilendirmelerde ise şu detaylara yer verildi;

Gıda Paketi Yardımı

Başvuru için; kimlik fotokopisi, dilekçe

Ulaşım Kartı Desteği

0-5 yaş arası çocuğu olan sosyal yardım takip sistemimizde kayıtlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 10 binişlik ulaşım kartı desteği verilmektedir.

Giyim, Eşya ve Yakacak Yardımları

İzmir İl sınırları, içerisinde ikamet eden sosyal, ekonomik yetersizlik içerisinde bulunanlar ve muhtaç olanlar, yaşlı, kimsesizler, şehit yakını ve gaziler, engelli kişi ve ailelerine giyecek, ev eşyası ve yakacak desteği verilmektedir.
Başvuru için; Kimlik fotokopisi

Yardımlar İçin Yakınınızdaki Bürolar

Laleli Mah. Menderes Cad. No:420 (Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi) Buca/İZMİR
Milli Kütüphane Caddesi No:41/A Konak/İZMİR (YKM arkasında bulunan katlı otopark altı)
Mimar Sinan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı No:50 Konak/İZMİR (Lozan Kapısı Girişi)

Bizİzmir Dayanışma Noktaları

Göksu Mahallesi 684/11 Sokak No:38 / A Buca/İZMİR
Mehmet Akif Mahallesi 2739 Sokak No:36 / A Zemin Kat Konak/İZMİR
Süvari Mahallesi 803 Sokak No:87 Zemin Kat Konak/İZMİR
Güney Mahallesi 1150 Sokak No:35 Konak/İZMİR

Bizİzmir Giysi Noktası

Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi No:14/A Karabağlar/İZMİR

Süt Kuzusu Projesinden Süt Desteği

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünce 1-5 yaş arası okul öncesi çocuklara yönelik ”süt kuzusu” projesi kapsamında ayda bir defa 8 litre süt dağıtımı yapılmaktadır.

Süt desteğinden yararlanmak için;

1-Anne, baba, çocuk nüfus cüzdan fotokopisi
2-Başvuru Dilekçesi
www.sutkuzusu.com.tr

Engelli vatandaşlarımıza yönelik yasal kolaylıklardan faydalanmak ve bilgi edinmek için
maddi destek; ihtiyaç sahibi veya engelli ayrımı gözetilmeksizin sağlanan tibbi malzeme desteği için medikal destek başlıklarından da yararlanabilirsiniz.

İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerine Mont, Bot ve Kırtasiye Malzemesi Desteği

İzmir İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, ilköğretim ve ortaöğretim okul yönetimleri ile yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler belirlenerek beden ölçülerine uygun mont ve botları okul yönetimlerine teslim edilmektedir.

Paydaşlarla gerçekleşen görüşmeler sonucunda belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciler öğrencilere kırtasiye malzemesi alışveriş desteği verilmektedir. İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf ve ticaret odaları ile yapılan protokol kapsamında ve Ticaret Odaları İzmir esnafına destek olunmaktadır. Öğrencilerin velileri adına çıkarılan kartlara bakiye yüklenerek anlaşmalı kırtasiyelerden alışveriş yapabilme olanağı tanınmaktadır.

Başvuru için; ihtiyaç sahiplerinin okul müdürlüğüne öğrenci ve velisinin adı soyadı, TC kimlik numaralarını belirtmeleri yeterlidir. Öğrenci velisine sağlanan sosyal destek kartı ile ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemeleri alınabilmektedir.