EkonomiGündemManşet

Milyonların gözü bu toplantıda! Asgari ücret zammı 2021’de ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan yeni yılda maaşlarına ne kadar zam uygulanacağını merak ediyor. Bu kapsamda ilk toplantı gerçekleştirildi. 2. toplantı ise bugün TİSK‘in ev sahipliğinde yapılacak. Bu kapsamda asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeleri haberimizde verdik.

Asgari ücret zammı her sene Aralık ayında yapılan komisyon toplantıları sonuncunda belli oluyor. Bu seneki zam için ise heyecan dorukta. Salgın nedeniyle bu kapsamda yapılacak olan ikinci toplantı online olarak gerçekleştirilecek.

 

Zam miktarı ay sonunda açıklanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada, “Görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde bakanlığımız bu görüşmeleri işveren-işçi kesimiyle yürütecekler. Bizim de önümüze gelecek, adımları birlikte atacağız. Temennimiz isabetli, hayırlı bir karar olmasıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise “Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz.” Açıklamasında bulunmuştu.

2021 yılında asgari ücrete uygulanacak olan zam miktarının ise ay sonunda açıklanması bekleniyor.