EkonomiGündem

Milyonlarca vatandaş asgari ücret zammını bekliyor: Dikkat çeken açıklama!

Milyonlarca işçi ve işveren asgari ücret zammına odaklandı. Asgari ücret zammıyla ilgili yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurdu. Asgari ücretle ilgili Bakan Bilgin’den de bir paylaşım geldi. Bakan Bilgin, Twitter hesabından asgari ücrete ilişkin bir açıklamada bulundu.

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET PAYLAŞIMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni bir paylaşımda bulundu. Bakan Bilgin, “Siz üretin, biz enflasyonla mücadele ederiz… Sıradaki Dosya: Asgari Ücrete Azami Fedakârlık!” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan verdikleri sözleri birer birer yerine getirmeyi sürdüreceklerini ifade ederek, “Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok beklentiyi gündemden çıkardık. Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın, asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp, onu da yoluna koymuş olacağız. Aynı şekilde süreci devam eden konuları da sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda Meclis’e bir anayasa değişikliği teklifi sunduk. CHP’nin gündeme getirdiği başörtüsüyle ilgili teklifi ‘Türkiye bu temel hak konusunda bir daha benzer tartışmaların içerisine düşmesin’ diye anayasa hükmü haline dönüştürdük. Ayrıca bu teklife aile yapımızı, küresel sapkın akımların saldırılarından korumaya yönelik bir madde de ekledik. Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesileyle tartma imkanı bulacağız” dedi.