Genel

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Müfredata yeni ders ekleniyor! Artık bu dersi de göreceksiniz!

Okula giden milyonlarca öğrenci için bugün flaş bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada müfredata yeni bir ders ekleneceği bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, kültür tarihi ile ilgili bir ders çalışması yapılıyor.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Atatürk Fen Lisesi kütüphanesinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer’in müfredata eklenecek yeni ders açıklaması dikkat çekti. Yapılan açıklamalara göre, kültür tarihi ile ilgili bir ders çalışması yapılıyor.

Bakan Özer konu ile ilgili açıklamalarında, “Atmış olduğumuz her bir adımı birleştirecek olan ama öncelikle okul yöneticilerinden başlayıp öğretmenlerin kültür tarihiyle zenginleşecekleri, düşünecekleri, tefekkür edecekleri bir alan oluşturma bağlamında önemli bir adım atacağız. Onun hazırlıkları da, inşallah, bitmek üzere. O eğitimleri tamamladıktan sonra da müfredatımıza, inşallah, kültür tarihiyle ilgili bir dersimizi de kazandırmış olacağız.” İfadelerini kullandı.

Kütüphanesi bulunmayan okul yok

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 26 Ekim’de bir kampanya başlattıklarını başlattıklarını söyleyen Bakan Özer şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesiyle iki ayda 16 bin 361 kütüphane yapıldığını kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “2021 yılı sonu itibarıyla kütüphanesi olmayan bir okulumuz bulunmuyor. Bunu Millî Eğitim Bakanı olarak söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. 57 bin 108 okulumuz var. 146 bin binamız var. 18.9 milyon öğrencimiz var. 1.2 milyon öğretmenimiz var. Bu okulların hepsinde kütüphane var.”