GündemSağlık

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor Aşı Ve PCR Testinde Son Durum Flaş Karar

6 Eylül tarihinde alınan kararlarla birlikte toplu alanlara salgın kapsamına alınan birçok tedbir getirilmişti. Tedbirlerden en ses getireni aşı olmamış ve henüz ikinci doz aşısını yaptırmamış kişilerden en az 48 saat önce yapılmış PC testi istenmesi olmuştu.

Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte, aşı olmamış öğretmenler için getirilen zorunlu PCR testi, ardından Uçak, tren ve şehirler arası otobüs yolculuğunda, AVM, konser, tiyatro gibi kalabalık etkinliklere ve aşı olmamış işçilere de zorunu PCR Testi uygulaması getirilmişti.

KVKK Kararı Verdi Kanuna Aykırı Değil

Ardından birçok kişi PCR testi ile ilgili ortaya atılan iddiaları merak etmeye başladı. Atılan o iddialar arasında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olduğu iddiaları vardı. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, bu iddialara cevap verdi. Alınan kararlar doğrultusunda Covid-19 ile mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

Son alınan kararla birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Kovid-19’la mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi