EkonomiGündem

Milyonlarca kişiye resmen duyuruldu: Bugün paralar yatırılıyor! Hemen ATM’ye gidip çekin

Milyonlarca kişiye resmen duyuruldu. Bugün paralar hesaplara yatırılıyor. Emekli, dul, yetim, malul, vazife malulü maaşı alanların beklediği gün geldi. Temmuz ayında zamsız olarak yatan maaşların farkları bugün hesaplara geçiyor. Buna göre, emekli, dul, yetim, malul, vazife malulü maaş alanlar bugün zam farklarını banka ya da PTT şubelerinden çekebilecek.

MAAŞ ZAM FARKLARI BUGÜN YATIYOR

Zam farkları bugün hesaplara yatıyor. Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.

ZAM FARKI HESAPLARA YATIYOR

Zam farkları, temmuzun 1’i ile 5’i arasında emekli aylıklarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine ödenecek. Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.

Memur, memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde yapılıyor. Devlet memurları maaşlarını her ayın 15’inde alıyor. Memur emeklileriyle dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştiriliyor. Bu dönemlerde yapılan ödemeler ise sicil numaralarına göre ayın 1’i ile 5’i arasında hesaplara yatıyor.

Eski ismi SSK ve Bağ-Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine sicil numaralarına göre her ayın 18 ile 24’ü arasında kalan 7 güne dağıtılarak ödeniyor.