Editörün SeçtikleriEkonomiGenelGündem

Milyonlarca kişinin maaşını etkileyecek: Asgari ücrete ara zamla ilgili flaş gelişme! Tutar belli oldu

Milyonlarca kişinin maaşını etkileyecek! Beklenen tutar belli oldu. Asgari ücrete ara zamla ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli çalışan Türkiye’nin zorlu ekonomisi altında günden güne eriyip biter vaziyetteyken asgari ücretliler ara zam gelecek mi diye merakla bekliyor. Bir gelişme daha hükümet kanadında yaşandı.

Bir kişinin yaşama maliyetlerini karşılaması için verilen en düşük tutar olan asgari ücret, günümüz ekonomisinde resmen geçersiz hale geldi. Kiraların 2000-3000 liraya, bir ekmeğin fiyatının 5 liraya yükseldiği şu günlerde asgari ücretli 4253 liralık maaşıyla artık geçinemiyor, her yeni güne cebindeki parasının değer kaybıyla mutsuz uyanıyor. Hal böyleyken asgari ücrete zam tartışmaları da gündemden düşmüyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GÜNDEMİ

Sabah’ın haberine göre, asgari ücret zammı Ocak ayında yüzde 50,5 artışla brüt 5004 lira (net 4253 lira) olmuştu. Temmuz ayında yapılacak ara zam oranı üzerinde çalışmalar geçen hafta başladı. Artışta 4 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak 6 aylık zam oranı belirleyici olacak. Henüz net olmamakla birlikte beklenti yüzde 10-20 Aralığında olacağı yönünde. Temmuz ayında yüzde 20 artışa gidilmesi durumunda asgari ücret brüt 6004 lira olacak.

5 BİN TL’Yİ GEÇECEK

Asgari ücrete ara zam durumunda işverene prim desteği de değerlendiriliyor. SGK priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete eklenmesi yönünde oldu. Bu formülle de asgari ücret 5 bin lirayı geçecek.