Ekonomi

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge kararı için Bakan Bilgin’den net tarih açıklaması! 3600 ek gösterge neleri değiştirecek?

Yeni yıla girilmesi ile birlikte yıllık planları ve hizmet kollarında yapılacak olan düzenlemeleri açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca memuru ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile de çeşitli detaylara değinmişti.

Yeni dönemde 3600 ek gösterge kararı için çeşitli düzenlemelerin yapılacağını müjdelemiş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin yeni bir röportaj verdi. Röportaj esnasında kendisine yönlendirilen soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Bilgin, açıklamalarında ek gösterge ile ilgili net tarih vererek, ilgili düzenlemeleri bekleyen memurları ve memur emeklilerini heyecanlandırmayı başardı.

3600 Ek Gösterge Düzenlemeleri Tamamlanıyor!

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına röportaj veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığın hem mevcut çalışmaları hem de ilerleyen dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Röportaj esnasında kendisine yönlendirilen 3600 ek gösterge başlıklı soruları da yanıtlayan Bakan Bilgin, konuya ilişkin düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ve kısa zaman içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

3600 Ek Gösterge İçin Net Tarih Verdi!

Memurların ve memur emeklilerinin aylık ücretlerini direkt olarak etkileyecek olan 3600 ek gösterge ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yakın zamanda düzenleme çalışmalarının tamamlanacağını ve bakanlık tarafından hazırlanan ek gösterge teklifinin mayıs ayı içerisinde Meclis’e taşınacağını belirtti. Ek gösterge teklifinin yaklaşık olarak 2 ay sonra Meclis’e taşınacağını öğrenen konu muhatapları, yapılacak olan düzenlemeleri merak ile beklemeye başladılar.

“Seçime Kalmayacak!”

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu meslekler dışında yeni kapsamların da 3600 ek gösterge düzenlemelerine dahil edildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemelerin devlete ek bir maliyete sebep olduğunu ve bunun neticesinde hem vatandaşları hem de devletin bütçesini mağdur etmeyecek yönde kararların verileceğini belirtti. Bakan Bilgin, Meclis kararının seçimi bulmayacağını ifade etti.