Ekonomi

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren kredi kampanyası sonunda duyuruldu: Halk Bankası maaş hesabını taşıyana, düşük faizli nakit hizmeti sunacağını açıkladı!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketler sergilemesi sonucunda giderek daha da pahalılaşan gündelik hayat şartları, özellikle tek maaş ile geçinmeye çalışan emekli vatandaşları dara düşürdü. Bu duruma karşın vatandaşların yanında yer alan Halk Bankası, emekli vatandaşlar için özel olarak geliştirmiş olduğu ihtiyaç kredisi kampanyasının ayrıntılarını paylaştı.

Halk Bankası Emekli İhtiyaç Kredisi Kampanyası 2022

Ülkemizin en köklü bankalarından birisi olarak hizmet veren kamu bankası Halkbank, yeni dönemde gelişen olumsuz ekonomik şartlar çerçevesinde eli nakde sıkışan emekli vatandaşlar için yeni bir kredi kampanyası geliştirdiğini açıkladı.

Halk Bankası tarafından geliştirilmiş olan emekli ihtiyaç kredisi kampanyasının üst limiti 100 bin TL olarak belirlendi. Banka 36 ay vade ile sınırlandırmış olduğu kredi hizmeti için faiz oranını yüzde 1,55’ten başlattı.

Halk Bankası Emekli İhtiyaç Kredisi Kampanyasının Örnek Hesaplama Tabloları

Halk Bankası emekli müşterileri için özel olarak geliştirmiş olduğu ihtiyaç kredisi kampanyasının örnek hesaplama tablolarını yayınladı.

Birinci hesaplama tablosu:

  • Kredi tutarı: 25 bin TL
  • Vade sayısı: 36 ay
  • Faiz oranı: Yüzde 1,60
  • Aylık taksit tutarı: 968,26 TL

İkinci hesaplama tablosu:

  • Kredi tutarı: 100 bin TL
  • Vade sayısı: 36 ay
  • Faiz oranı: Yüzde 1,74
  • Aylık taksit tutarı: 5.339,96 TL

Halk Bankası Emekli İhtiyaç Kredisi Kampanyasına Nasıl Başvuru Yapılır?

Halk Bankası tarafından düzenlenmiş olan emekli ihtiyaç kredisi kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşların, bankanın emekli müşterisi olması gerekmektedir. Hali hazırda emekli maaşı hesabı banka bünyesinde bulunan vatandaşlar, bankanın mobil uygulaması, internet bankacılığı kanalı veya banka şubeleri aracılığı ile kredi başvurusunda bulunabilmektelerdir. Banka müşterisi olmayan vatandaşlar ise aynı iletişim kanalları aracılığı ile maaşlarının taşınması için talimat vermeli, sonrasında da kredi başvurusu yapmalılardır.