Gündem

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren istihdam paketi TBMM’de kabul edildi!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren teklif istihdam paketi TBMM’de kabul edildi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin kabul edilmesi ile işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneğinin süresi ile ilgili de değişiklikler meydana gelmiş oldu.

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclis onayından geçti. Kanun onaylanması ile beraber, milyonlarca çalışanı ilgilendiren işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili de değişiklik meydana gelmiş oldu. Kanun ile beraber yapılacak diğer değişiklikler ise şöyle: Dijital Mecralar İhtisas Komisyonu kurulacak, Soma işçilerinin kıdem tazminatları ödenecek.

İşten çıkarılma yasağı 2021’e kadar uzuyor

TBMM tarafından onaylanan kanun teklifine göre; Cumhurbaşkanı, Kovid-19 salgını gerekçesiyle işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemenin uygulama süresini 3’er aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilecek. Pakete göre kısa çalışma ödeneği ise 6 aya kadar uzatılabilecek.