Kamu

Milyonlarca çalışan ve emekliye zam geliyor! 3 Temmuz’da açıklanacak

Milyonlarca çalışan memur ve emekliye Temmuz ayında zam yapılması bekleniyor. 6 aylık enflasyon oranına bağlı olarak hesaplanacak olan zamlar 3 Temmuz’da açıklanacak. Memurlara zamlı maaşlar ise 15 Temmuz tarihinde verilecek.

Türkiye’de 13 milyon emekli ve devlet memurları Temmuz zamlarını bekliyorlar. 6 aylık enflasyon oranına göre hesaplanacak olan zam oranlarına ilk 5 ay hesaplamasının yüzde 4’lük zam oranı aşması ile enflasyon farkı verilmesine de neden oldu. Uzmanlardan yapılan açıklamalara göre memurlar Haziran ayında TÜFE’nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 0,57’den fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak.

3 Temmuz tarihinde açıklanacak

Memurlara ve emeklilere yapılacak zam oranı ise 6 aylık hesaplamaların yapılması sonucunda 3 Temmuz tarihinde açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) zamlarını saat 10:00’da duyuracak. Böylece Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını 15 Temmuz tarihinde alacaklar.

Ayrıca devlet memurlarının maaşlarına yapılacak zamların yanı sıra aile yardımları ödemelerinde de artış yapılması bekleniyor.