EkonomiGündem

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiriyor: Resmen belli oldu! Asgari ücrete zam gelişmesi…

Ülkemizde milyonlarca kişi asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Ancak yüksek enflasyon en çok da asgari ücretle çalışan kesimi vuruyor. Yüzde 70’e varan enflasyona karşı asgari ücrete zam çağrıları ise devam ediyor. Çalışanlar sene içinde asgari ücrete ikinci zammın gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Konuya yönelik bir açıklama daha bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’den geldi.

Katıldığı bir canlı yayında konuşan Özlem Zengin, asgari ücretlilere umut olacak açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, “Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum. Çalışıyor arkadaşlarımız. En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor.” açıklamalarını kaydetti.

Zengin, henüz net bir açıklama yapamayacağını ifade ederek, “Bu konuda ilgili bakanların açıklama yapması lazım. Sayın bakan henüz elimizde böyle bir çalışma yok demişti. Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Vatandaşlarımızın hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bilhassa dar gelirli insanlarımızın alın güçlerinde ki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dinleyecek tedbirleri alırken diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz.”