Ekonomi

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren şok açıklama! Akaryakıta büyük zam geliyor! Benzin, LPG ve mazot ne kadar olacak?

Geçtiğimiz yılın son haftalarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasalarında yaşanan ani yükselişlerden sonra birçok hizmete zamlı fiyatlar yansıtılmış ve yapılan zamlardan en çok etkilenen sektörlerden biri akaryakıt sektörü olmuştu. 20 Aralık’ta piyasalara yapılan müdahaleler ile birlikte döviz kurları düşüşe geçtikten sonra akaryakıt fiyatlarına da indirim yapılacağı açıklanmış ancak açıklanan indirim oranları pompaya yansıtılmamıştı.

2022 yılına girilmesi ile birlikte dolar kurunun tekrar yükselişe geçmesi, Fed faiz kararı belirsizliği, Kerkük- Ceyhan petrol hattında çıkan yangın ve daha pek çok siyasi gelişmenin ardından Brent petrolün varil fiyatı oldukça yükseldi. Brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş, pompaya da zam olarak yansıdı.

Yeni yıl itibari ile 14 TL seviyesini geçen benzin fiyatlarından sonra kısa zaman içerisinde akaryakıta yeni bir zam daha geleceği iddia edildi. Daha önce akaryakıt fiyatlarına ilişkin yaptığı yorumlar ile adından söz ettiren Ekonomist Doç. Dr. Oğuzhan Demir, bu kez akaryakıt sektörünü yakından ilgilendiren tarihleri dile getirdi.

Daha Önce 1 TL’lik Zammın Gerekliliğini Vurgulamıştı!

Ekonomist Doç. Dr. Oğuzhan Demir, akaryakıt sektörüne ilişkin yaptığı açıklamalar ile adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Daha önce sektöre yaptığı açıklamalarda, yaşanan son ekonomik gelişmelerden son benzin istasyonlarının zararına çalıştığını belirten Demir, akaryakıt fiyatlarına 1 TL’lik zam yapılması gerektiğini dile getirmişti.

Cuma Günü Zam Geliyor!

Hem akaryakıt sektörüne hem de gündemde yer alan diğer konu başlıklarına ilişkin yaptığı yorumlar sayesinde binlerce vatandaş tarafından yakın takibe alınan Ekonomist Oğuzhan Demir, araç sahiplerini üzecek olan bir açıklamada daha bulundu.

Ekonomist Demir, akaryakıt sektörüne ilişkin yaptığı açıklamayı Twitter hesabı aracılığı ile paylaşarak, 28 Ocak 2022 tarihinde akaryakıta bir zam daha geleceğini öngördüğünü takipçileri ile paylaştı.

Şubat Ayında Bir Zam Daha Gelecek!

Daha önce akaryakıt sektörüne ilişkin yapmış olduğu açıklamalarda, akaryakıt fiyatlarına 1 TL’lik zam yapılması gerektiğini söyleyen Demir, Şubat ayı itibari ile bu zammın yapılacağını öngördüğünü ifade etti.