Talihli açıklanmak istemiyor
Açıklamada, bu talihlinin kişisel bilgilerinin, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında rızası olmadan paylaşılamayacağı vurgulanarak, "İkramiyenin Kolombiya'ya çıktığı" iddiasının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu belirtildi. Milli Piyango Online üyelik kaydı yapabilmek için T.C. kimlik numarası verisinin zorunlu olduğu ve bu bilginin MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) üzerinden teyit edildikten sonra üyelik açılabildiği ifade edildi.
Ayrıca, üyelerin oyun oynayabilmeleri ve ikramiye ödemeleri alabilmeleri için Türkiye bankalarında hesap sahibi olmalarının yasal düzenlemeler gereği zorunlu olduğu vurgulanarak, ikramiye ödemelerinin de üyelerin Türkiye'deki kişisel banka hesaplarına yapıldığı belirtildi.
Sosyal medyada gerçek kimliklerini gizleyen anonim hesaplar tarafından yapılan asılsız iddialara karşı itibar edilmemesi ve dezenformasyon üreten kişilere karşı hukuki süreç başlatıldığı kamuoyuna duyuruldu.