Gündem

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi! “Meşru Müdafaa Hakkımızı Kullanacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanılan ve 5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona ermesi üzerine yazılı açıklama geldi. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından yapılan yazılı açıklamada “İsrail’in Filistin’i hedef alan hukuksuz işgali ve insanlık dışı eylemleri şiddetle kınandı” ifadeleri yer aldı.

MGK bildirisinden öne çıkan başlıklar:

İsrail’in Filistin topraklarını hukuksuz işgali ve sivil halkı kasten hedef alan insanlık dışı eylemleri şiddetle kınanmıştır.

Güney sınırlarımız boyunca terör örgütlerini etkisiz ve sınırlarımızı güvenli hale getirmeye yönelik harekatlar kesintisiz şekilde sürdürülecektir.

Uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız.

Savaş suçu niteliğindeki İsrail saldırılarının tekrarlanmaması ve Filistin meselesine adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulunması amacıyla uluslararası topluma, üzerine düşen mesuliyetin gereğini gecikmeksizin ve samimiyetle yerine getirme çağrısında bulunulmuştur.

Ege ve Akdeniz’de uluslararası hukuk çerçevesinde iyi komşuluk ilişkileri dahilinde karşılıklı diyalogla bölgede barış ve güvenliğin sürdürülebilir olması ve meselelerin çözümüne yönelik ilerleme kaydedilebilmesi için Türkiye’nin hak, alaka ve menfaatlerini hiçe sayan provokasyon, hukuk dışı eylem ve saldırgan söylemlerden uzak durulması gerektiğinin altı çizilmiştir.

TERÖRLE MÜCADELE

*Terörün kaynağında bertaraf edilmesi maksadıyla komşularımızın egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak sürdürülen sınır ötesi harekatların ülkemizin yanı sıra komşularımızın güvenliğini ve huzurunu tesis etme hedefiyle gerçekleştirildiği belirtilmiş; Türkiye’nin, uluslararası haktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanma hususundaki tutumunu muhafaza edeceği vurgulanmıştır.