Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullara "meb.k12.tr" alan adlı yeni internet sitesi gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullara yeni alan adı üzerinde iki farklı tema göderecek. On binlerce eğitim kurumu artık bu temelar üzerinden işlem yapacak. İşte detaylar…

YENİ ALAN ADI “meb.k12.tr” OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca devlet okulları ile “meb.k12.tr” alan adına sahip 53 bin 266 kurumun internet siteleri için iki yeni tasarım hazırlandı.İsteyen okul ve kurumlar, internet sitelerini, tüm cihazlarla uyumlu çalışabilecek şekilde tasarlanan yeni temaları tercih ederek düzenleyebilecek. 

ON BİNLERCE EĞİTİM KURUMUNUN HİZMETİNDE 

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) devlet okulları ile “meb.k12.tr” alan adını kullanan 53 bin 266 kurumun internet siteleri için iki yeni tema tasarlandı. MEB’e bağlı tüm okul ve kurumların kurumsal internet siteleri, 2012’den itibaren Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan içerik yönetim sistemi üzerinden yayınlanıyor. Bu kapsamda içerik yönetim sisteminde bulunan tasarımlara iki yeni tema ekleyen Bakanlık, bunu tüm devlet okulları ile “meb.k12.tr” alan adına sahip 53 bin 266 kurumun hizmetine sundu.

YENİ TASARIM ÜZERİNDEN TERCİH YAPILABİLECEK

İsteyen okul ve kurumlar, internet sitelerini bu yeni tasarımları tercih ederek düzenleyebilecek.

YENİ TEMA TÜM CİHAZLARLA UYUMLU OLACAK MI?

Bakanlıkça hazırlanan yeni temalar, tüm cihazlarla uyumlu çalışabilecek şekilde tasarlanırken, kullanılan desenler, renk tonları, logonun kullanım şekilleri ve yazı karakterleri “Kurumsal Kimlik Kılavuzu” ile uyumlu hale getirildi.

ESTETİK TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Ayrıca tasarımlarda kullanılan bileşenler görsellik ve uygulanabilirlik adına estetik unsurlar göz önünde bulundurularak dizayn edildi. İçerik, tasarım ve erişilebilirlik Kamu Kurumları İnternet Sitesi Kılavuzu’na uygun olarak kullanılabilir hale getirildi.

Bir yanıt yazın