EğitimGenelGündem

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! İşte yüz yüze eğitimin detayları

Bir süredir gündem olan yüz yüze eğitim hakkında merak edilenler ve teknik detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ildeki milli eğitim müdürlüklerine, 21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitimin teknik detaylarına dair açıklama gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda; 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda, “1 gün yüz yüze eğitim” şeklinde gerçekleştirilecek ifadelerine yer verildi. 28 Eylül tarihinden itibaren ise haftada iki gün olacak eğitim programında 30’ar dakikalık 5’er ders işlenecek.

iHTİYAÇ HALİNDE GRUPLARA BÖLÜNECEK

Okulun fiziki şartları da dikkate alınarak, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapacak. İhtiyaç halinde yapılacak bu uygulama ile sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günler de birbirinden farklı olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU TUTULMAYACAK

Veliler eğer isterlerse yüz yüze eğitim yerine online eğitime de devam edebilecek. Bunun için herhangi bir talep ya da beyanda bulunulması gerekmeyecek.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE UYUM EĞİTİMİ YAPILACAK

Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati suresiyle uyum eğitimi yapılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül – 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 2 gün olmak üzere günde 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati süreyle eğitim yapılacak.

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül – 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında eğitim programı devam edecek. Türkçe dersi haftada 2 gün 3’er ders saati olmak üzere 6 ders saati, Matematik haftada iki gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati, Hayat Bilgisi haftada 2 gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek. Yüz yüze işlenemeyen ders saatleri ile ilkokul 1’inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle verilecek.