Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimde ikinci adımla ilgili açıklamalarda bulundu!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimde ikinci adımla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimde ikinci adımın ilk gününde canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Selçuk, yüz yüze eğitimin ikinci adımının ilk günü vesilesiyle Çankırı’da bir köy okulundan önemli değerlendirmelerde bulunuyor.

Çankırı’da konuşan Selçuk’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Başta Hatay olmak üzere orman yangınları gerçekten ciğerimizi yakıyor. Yangınlardan dolayı mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Öğretmen arkadaşlarımıza sembolik olarak bir çağrı yaptık. Okul bahçelerine geleceğe bir nefes olsun diye bir fidan bağışlayalım şeklinde. Görüyorum ki bu çağrımıza güzel bir uyum söz konusu.”

“Bugün eğitim öğretimin ikinci aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bu aşamada da ilk okul 1’ler zaten açıktı. 2,3,4, 8 ve 12. Sınıflar ile özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızın tüm kademelerdeki okulları ve tüm kademelerdeki köy okulları, bugün açılmış bulunuyor.

Bu açılış nedeniyle Çankırı’nın bir köy okulundayız. Hep birlikte bu okulumuzdaki çocuklarımızla, öğretmenlerimizle birlikte bugünü yorumlayıp çocuklarımız için neler yapabileceğimiz sorguluyoruz.

Köy okullarının gelişmesiyle ilgili yoğun çalışmalarımız sürüyor. Köy okullarında öğrenci sayısına bakılmaksızın bütün okulların açık kalması için bir mevzuat değişikliği yaptık ve bu okulların açık olduğu için sevinçliyiz. Valilikler bu okulların açık kalması için büyük çaba içindeler.”

“Çocuklarımızın ihtiyaçlarından biri de tablet ihtiyacı. Çocuklarımızın temel mecrası EBA televizyonu. EBA Televizyonu çocuklarımızın müfredatının tamamını kapsıyor. Çocuklarımız, kaçırdıkları derslerin tekrarını takip edebilirler. Belirlenen kriterler doğrultusunda tabletlerin dağıtımı başlıyor ve bu devam edecek. EBA destek merkezlerinde her birinde 8-10 bilgisayarın bulunduğu bir ortam var.

Çocuklar destek merkez bulunan en yakın okula başvurup yararlanabilirler. Bundan sonraki süreçte her türlü sağlık kuralına uyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gidişata bakıp alınması gereken tüm tedbirleri alacağız. Burada çocuklarımızın maske, mesafe ve dezenfekten kurallarına uyduklarını görüyorum.”