EğitimGündem

Milli Eğitim Bakanı Özer’den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bu dönemin sonuna kadar…

Son dakika açıklaması… AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Türk Kızılay’ın “81 İl 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde hayırsever tarafından yaptırılan Gökçen Seven Kızılay Anaokulu’nun açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den yüz yüze eğitimin devamlılığına dair açıklamalar geldi.

Bakan Özer’in burada yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle oldu:

“Başbakanımızın torununu üzecek haberle başlayacağız. 6 Eylül tarihi itibarıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılına haftada 5 gün 81 ilde kesintisiz yüz yüze eğitimle, kararlı şekilde başladık. Sayın Başbakanımızın torunu okulların kapalı olmasını istemesine rağmen, dün itibarıyla bu ihtimal vardı, dün bu ihtimal ortadan kalktı.”

Sınıflar Kapanmayacak

“Dolayısıyla bundan sonra bir sınıfta iki vaka da olsa artık o sınıf kapanmayacak. Sadece vakası olan öğrenciler veya öğretmenlerimizin tedavilerine devam edilecek. Dolayısıyla Sayın Başbakanımızın torununun bulunmuş olduğu sınıf dönemin sonuna kadar kapanmayacak.”

2020 yılından beri sosyal etkinliklere ara vermiştik, artık bugün itibarıyla 81 ilde sosyal etkinlikleri, sağlık tedbirlerini alarak serbest bırakıyoruz.”

Valiliklerimizin koordinasyonunda tüm illerimizde bu etkinlikler gerçekleştirilecek. Açık alanlarda maske kullanımını Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulumuz kaldırdı uygulamayı, dolayısıyla artık okul bahçelerinde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve idari personelin maske kullanma zorunluluğunu bugün itibarıyla kaldırıyoruz. İnşallah Kovid-19 salgını gündemimizden çıkar, hayat olağan akışında devam eder.”

Bu Dönemi Tamamlayacağız

“Hakikaten okullarımız, öğrenme ortamının ötesinde çok büyük anlamları olan kişisel gelişimin olduğu mekanlar ve tüm önlemleri aldığımız zaman okulların aslında toplumdaki en güvenli ortamlar olduğunu bu süreçte göstermiş oldu. Ben bu süreçteki fedakarlıklarından dolayı tüm öğretmenlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Hakikaten hem birinci dönemdeki sürede hem de şu anda hala maskeleriyle ders anlatmaya devam ediyorlar. Aşılanma oranları Türkiye ortalamasının çok üzerinde ve sadece Türkiye ortalamasının üzerinde değil, İngiltere, Fransa, Almanya gibi hiç yüz yüze eğitime ara vermeyen ülkelerin öğretmenlerinin aşılanma oranının çok üzerinde. Onun için inşallah bu dönemin sonuna kadar artık hiçbir sınıfı yüz yüze eğitime ara vermeden, okul değil, herhangi bir sınıfa da ara vermeden yüz yüze eğitimle bu dönemi de tamamlayacağız.”