Eğitim

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk yeni eğitim ve çalışma sistemini açıklıyor! Ara tatil sayısı artacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimde yeni yol haritasını bugün açıklayacak. Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli’nin tanıtımını yapacak. Yeni sistemde ara tatil sayısının artırılması gündemde.

KRİTİK AÇIKLAMA SAAT 11:00’DE !

Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği gün geldi. Bir süredir okulların  çalışma takvimi üzerine yürütülen çalışmalar tamamlandı.Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli bugün açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, saat 11.00’de Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda düzenleyeceği toplantı ile ile yeni modali duyurucak. 

TATİL SAYISI ARTTIRILACAK MI?

Yeni modele ilişkin ilk bilgiler de ortaya çıktı. Yeni sistemde tatil sayısının artırılması gündemde.Mevcut sistemde eğitim öğretim yılı 90’ar günlük 2 dönemden oluşuyor. 2 dönemin arasında ise 2 haftalık sömestr tatili yer alıyor. Milli eğitim bakanlığı buna iki kısa tatil daha eklemeyi planlıyor. Bu tatillerin 40-45 günde bir olması yani kasım ve nisan aylarına denk gelmesi bir hafta olması üzerinde duruluyor.180 iş günü olan eğitim süresinin yeni çalışma sisteminde de korunması bekleniyor.

BÖLGELERE GÖRE AYRI EĞİTİM TAKVİMİ

Bölgere göre ayrı eğitim takvimi modeli de sözkonusu olabilir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tatil sürelerinin bölgesel ihtiyaçlara göre düzenlenebileceğini de söylemişti. Selçuk, “Sadece bir tane yarı yıl olması gerekmiyor bölgenin ihtiyaçlarına göre üç sömestrlik bir okul da olabilir” demişti.

Bir yanıt yazın