GündemPolitika

Millet İttifakı 6’lı masadan 7’li masaya mı geçiyor? Önemli Görüşme Bugün Yapıldı!

6’lı Partiden oluşan Millet İttifakı’na katılım talebinde bulunan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün saat 17.00’de BTP parti binasında ziyaret etti.

Altın masaya katılım talebinde bulunan BTP’nin bu önerisi İyi Parti ve CHP tarafından memnuniyetle karşılandı. Yapılan talep doğrultusunda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BTP Başkanı Hüseyin Baş’ı makamında ziyaret etti. Meral Akşener’i kapıda büyük bir BTP heyeti karşıladı.

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklama yapan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Millet İttifakına katılmak istediklerini ve konu ile ilgili İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir telefon görüşmesi yaptığını dile getirmişti. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, görüşmenin Bağımsız Türkiye Partisi genel merkezinde gerçekleşeceğini de ifade etmişti.

Birkaç gün önce gazeteci Fatih Portakal tarafından BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a “Altını masa yedili masa olur mu?” sorusu sorulmuş ve bu soruya istinaden Hüseyin Baş şu açıklamada bulunmuştu; “Bunu yarın daha net göreceğiz, kendi adıma olabilir diyebilirim. Ben girdiğim yere renk katarım. Bizim yarın ki toplantımız esasında sizin de katılacağınız AKP’nin şölenine bir gölge düşürecek çünkü Millet İttifakı muhtemelen yarınki haberlerle birlikte AKP’nin bile ötesine geçecek.

Muhalefet bloğunun haber olabilme anlamında iktidarın ötesinde bir haber kabiliyetine ulaşması gerekiyor. Ben şuanda AKP’nin taklit ettiği ve aslında öyle olmadığı halde öyleymiş göstererek insanımızı kandırdığı görüşün, duruşun kendisiyim, ben orijinaliyim. Orada benim çakmam var. Bu nedir? Biraz Atatürkçü gibi görünelim, çağdaşmış gibi olalım, özgürlükçüymüşüz gibi olalım ama aynı zamanda milli ve manevi duygularımıza bağlı olalım, bir ayağımız Anadolu’nun göbeğinde olsun…

Bu AKP’nin çizdiği ama esasında içi bomboş olan ve hiçbir şekilde bu dünya ile alakası olmayan görüş yapısının orijinali benim. Dolayısıyla ben bir yerde olduğum zaman o seçmen grubunu ben bu tarafa kanalize ederim. Buna da yüzde yüz eminim” demişti.