Genel

Milas-Selimiye güzergahında bir orman yangını daha!

Türkiye’de dünden bu yana 8 şehirde 42 farklı noktada peş peşe orman yangınları çıktı. Son orman yangını ise Milas-Selimiye güzergahında olduğu bildirildi. CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla Güvercinlik’te yangın bölgesinde yaptığı açıklamada “Milas-Selimiye güzergahında bir yangının daha meydana geldiğini haber aldık. Daha çok büyüyebilme ve yaklaşma riskiyle karşı karşıyayız” dedi. Özcan “Artık kendimize ait uçaklar, kendimize ait helikopterler ve kendimize ait ekipmanımız olması lazım” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla’da yangın bölgesinden seslendi. Otellerin tahliye edildiğini belirten Özcan, şunları söyledi:

MİLAS-BODRUM ARASINDA ORMAN YANGINI

“Güvercinlik Bölgesi’ndeyiz. Milas-Bodrum arasında. Birkaç saattir süregelen, devam eden bir yangına karşı karşıyayız. Hemen arkamızda alevleri görüyorsunuz. Yangın söndürme çalışmaları sürmekte. Bu konuda otellerde de bir çaba var. Otellerde kalan müşteriler, tahliye edilmiş durumda. Onların hayati tehlikesi söz konusu değil. Umarız ki, bu çabalar sonuç verir ve yangın söndürülür. Şu anda havadan bir destek göremiyorum. Karadan, söndürülme çalışmaları sürmekte. Yangın kontrol altına alınırken bir haber daha aldık. Milas- Selimiye güzergahında bir yangının daha meydana geldiğini haber aldık. Daha çok büyüyebilme ve yaklaşma riskiyle karşı karşıyayız. Burada, bu çalışmalara katılan Milas Belediye Başkanı’mızı, Bodrum Belediye Başkanı’mızı ve belediye ekiplerimize de teşekkür ediyoruz. Ellerinden geleni ortaya koymaktalar.

ORMAN YANGINLARINA ANINDA MÜDAHALE OLUYOR MU?

Ormanda bir ateş görüldüğünde herkes fark eder bunu. Bunu anında bildirirler. Anında müdahale oluyor mu olmuyor mu? Bu konuda biraz endişeliyim. Artık kendimize ait uçaklar, kendimize ait helikopterler ve kendimize ait ekipmanımız olması lazım. Ormanların kıymetini bilmeyenler, yarın susuzluğun sorumluluğuyla karşı karşıya kalacaklar. Susuz kalacağız. Bu son olsun, diyelim. Ne gerekiyorsa, tedbirler önceden alınsın. Bu yangın, başlarken, küçükken söndürülsün. Bu kadar üst üste yangının meydana gelmesinde bir art niyet arıyorum artık. Bu art niyeti çözecek olan da bu ülkeyi yönetenlerdir.”