Gündem

MİGROS, A101, ŞOK, BİM Marketlerde hangi ürünler satılamayacak?

Türkiye’de corona virüsü vaka sayılarının artmasını engellemek için yeni tedbir kararları alındı. Son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelgeye ile marketlerin temel ihtiyaç dışındaki ürünleri satması yasaklandı. Bu nedenle birçok vatandaş internet sayfalarında hangi ürünlerin satışının yasaklandığını araştırmaya başladı. İşte MİGROS, A101, ŞOK, BİM gibi zincir marketlerde satışı yasaklanan ürünler

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge ile beraber marketlerde alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. gibi temel ihtiyaç ürünleri dışında yer alan ürünler satılamayacak.

7 Mayıs tarihinden itibaren uygulanacak

Öte yandan bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.” İfadeleri kullanıldı.

Marketlerde satış yasağı 7 Mayıs tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.