Aydın HaberleriEge Haberleriİzmir HaberleriManisa HaberleriManşetMuğla Haberleri

MGM’den İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın’a son dakika uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın’a son dakika uyarısında bulundu. İşte MGM tarafından yapılan o açıklama…

İzmir’de dün geceden beri etkili olan sağanak yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Bu kapsamda bugün MGM’den Ege Bölgesi için yeni bir açıklama daha geldi. MGM resmi twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerine uyarıda bulunuldu.

MGM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yağışların; İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m²), İzmir’in güneyi ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde (Kuşadası, Söke, Didim) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Mersin kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.