Gündem

MGM’den flaş uyarı: Bugün saat 20.00’a kadar devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyarıyor. Kurum tarafından yapılan son açıklamalarda Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Yağışların bitiş saati ise bugün saat 20.00 olarak açıklandı.

MGM resmi sosyal medya hesabı üzerinden illere yağış uyarısında bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son radar verileri ve meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün (Çarşamba) akşam saatlerine kadar Ankara’nın güney ve doğusu, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.