EkonomiGündem

Meteoroloji’den Uyarı! 15 İl Karlar Altında Kalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden o kentler için uyarı! Meteoroloji verilerine göre, Cuma ve Cumartesi günü 15 il karlara teslim olacak. Geçtiğimiz hafta tüm yurtta etkili olan soğuk hava dalgası bu hafa sonu devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16-20 Şubat tarihlerinde etkili olacak hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

15 İle Kar Uyarısı Yapılacak

Yayımlanan rapora göre: Hava sıcaklığının Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca Cuma ve Cumartesi günü 15 ilde kar yağışı bekleniyor. O iller arasında, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Hakkari illerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji’den Uyarı Geldi

Meteoroloji Uyardı! “Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri),

Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”