Genel

Meteoroloji uyardı: Feribot seferleri iptal edildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de Güney ve Güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar uyarısı yaparken, Doğu Karadeniz'in iç kesimi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz’in doğu için sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı. Kuzey Ege'de yaşanacak fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada yapılan bazı seferler iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu için uyarılarda bulunarak bu akşam saatlerinden itibaren yarın akşama kadar ülke geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını açıkladı.

ÜLKENİN BİRÇOK YERİNDE SAĞANK YAĞIŞ

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimi ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Giresun, Tunceli, Bingöl çevreleri ile Sivas ve Kayseri’nin doğusunda kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2-4 derece artacağını ön gören Meteoroloji, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

MARMARA VE EGE’DE ŞİDDETLİ RUZGAR

Rüzgarın, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege’de Güney ve Güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin edildiğini bildiren Meteoroloji- meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan Ege Denizi’nin kuzeyinde beklenen fırtına nedeniyle yarın Gökçeada hattında yapılması planlanan bazı seferler iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş AŞ’den yapılan açıklamaya göre; yarın Ege Denizi’nin kuzeyinde beklenen fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasındaki karşılıklı saat 13.00, 16.00, 19.00 ve 21.00 feribot seferleri geçici olarak iptal edildi.
Belirtilen hatta sadece 07.00 ve 10.00 seferleri yapılacak. Fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından tarife normale dönecek.