GenelYerel Haberler

Meteoroloji’den sıcak haber! Bu hafta ilkbahara hazır olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 günlük (11-15 Şubat 2022) hava durumu tahminlerini açıkladı. Sıcah haber veren Meteoroloji, ülke genelinde bu hafta ilkbahar havasının hakim olacağını belirtti. Önümüzde ki Pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin sıcak bir iklim havasına gireceğini belirten MGM, Salı gününe kadar ülke genelinde sıcak havalarla birlikle özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde ilkbahar havasının yaşanacağını belirtti.

Pazartesi-Salı günleri ülkenin tamamı güneşli, yer yer parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık Adeniz bölgelerinde artarken Antalya ve İzmir’de gündüz hava sıcaklağı 17 dereceyi bulacak. İstanbul 9, Kocaeli 13 derece sıcaklık hissedilirken Ankara’da sıcaklıklar 10 dereceye kadar çıkacak.

Peki bugün ve yarın illere göre hava sıcaklıkları nasıl olacak? Yağış bekleniyor mu? İşte, illere ve bölgelere göre hava durumu tahminleri;

ÜLKE GENELİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bitlis, Muş, Iğdır ve Van çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Hava sıcaklığının; batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; sabah saatlerinde Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI:

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

TEKİRDAĞ °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, kuzeyinin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 10°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 18°C
Parçalı v e az bulutlu

MUĞLA °C, 14°C
Parçalı v e az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, sabah saatlerinde iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 16°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 10°C
Parçalı bulutlu

MERSİN °C, 15°C
Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 8°C
Az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 10°C
Az bulutlu

KAYSERİ °C, 4°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 3°C
Az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE °C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

SAMSUN °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Bitlis, Muş, Iğdır ve Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgede eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AĞRI °C, 3°C
Parçalı çok bulutlu

ERZURUM °C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 7°C
Parçalı bulutlu

VAN °C, 5°C
Çok bulutlu sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

MARDİN °C, 10°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu