Gündem

Meteorolojiden Sarı ve Turuncu Kod Uyarısı! 42 İlde Toz Fırtınası Bekleniyor…

Meteoroloji genel müdürlüğünün açıkladığı bilgilere göre ülke genelinde kuvvetli yağış ve rüzgârlar bekleniyor. Özellikle Marmara bölgesinde şiddetli yağmurların beklendiğini bildiren meteoroloji vatandaşları önlem alması konusunda uyardı. Ülkenin güneyinde rüzgar ve yağış beklenirken, ülkenin doğusunda ise Suriye kaynaklı şiddetli rüzgarlardan dolayı toz taşınmasının yaşanabileceğini doğu bölgesinde ki bazı illerde kum ve toz fırtınasının olacağını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 35 ilde sarı 7 il için ise turuncu kod uyarısında bulundu. Bahsi geçen illerde yaşanacak ulaşım, sel, su baskını gibi sıkıntılara karşı bölgede yaşayan vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kum ve Toz Fırtınası Bekleniyor!

Ülkenin doğu kesiminde Suriye kaynaklı toz fırtınası beklendiğini bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü güney ve güneybatı yönlü esecek kuvvetli rüzgarlardan kaynaklı toz taşınmasının olacağını dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 30-60 km/saat kuvvetinde beklenen rüzgarlar bazı bölgelerde şiddetini daha da arttıracağı verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Hakkâri, Şırnak, Siirt, Batman, Bitlis, Van şehirlerinde ve çevre illerde yaşanması beklenen toz fırtınasına karşı önlemler alınması uyarısında bulundu.

Marmara Bölgesinde Kuvvetli Yağmur Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre bugün öğle saatlerinde Marmara bölgesinde şiddetli sağanak ve yağmur bekleniyor. Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik illerinde yoğun olarak görülecek yağışlara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. Sel, su baskını, yıldırımdan kaynaklı yaşanacak ulaşım sıkıntılarına karşı dikkatli olunmasını bildirdi.

Ülkenin Güneybatısında ki Hava Durumu

Çanakkale, Bursa, Balıkesir illerinin güneyinde akşam saatlerinden sonra yağış beklentisinin olduğu bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ege bölgesinin geneli ile Eskişehir ve Konya bölgesinde yağışların yaşanacağını bildirdi. Antalya çevresi ve İç Anadolu bölgesinin güneyinde kuvvetli rüzgar beklendiğini bildirdi.