Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürülüğü tarafından 18 Haziran hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu geçerken, bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Öte yandan hava sıcaklığı bölge genelinde 1 ila 2 derece artacak. Peki, bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde sağanak yağış var? İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürülüğü tarafından 18 Haziran hava durumu verileri yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu, Aydın’ın kıyı ve güney ilçeleri ile İzmir’in güney ve batı kıyı ilçeleri dışında bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Vatandaşlar sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Hava sıcaklığı gündüz 1-2 derece artacak. Rüzgar ise güney ve batı yönlerden, zamanla batı-kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

UYARI

Vatandaşlar, beklenen kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yıldrım düşmesi, Lokal dolu yağışı, su baskınları vb..) dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara Bölgesi (Edirne, Çanakkale hariç), İç Anadolu’nun kuzeyi ve Batı Karadeniz ile Tokat ve Amasya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla ve Aydın kıyıları haricinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 24°C
Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu