Gündem

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 14 Haziran Pazar hava durumu verileri paylaşıldı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi'nde bazı iller için saat verilerek sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki hangi illerde yağış var? Bugün hava nasıl olacak?

Son dakika hava durumu… Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması yapıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’ne saat verilerek sağanak yağış uyarısı yapıldı. Aydın’ın kıyı ilçeleri dışında kalan bölümü ile İzmir’in doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Edremit körfezi, Manisa, Aydın ve İzmir’de yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Öte yandan hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli esecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz( Kahramanmaraş hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Elazığ, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Kütahya, Uşak, Göller yöresi, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Kırıkkale çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Uşak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu