Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı! İzmir’de bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 Haziran hava durumu raporu paylaşıldı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinin parçalı bulutlu geçmesi beklenirken, bazı iller için saat verilerek sağanak yağış uyarısı yapıldı. Öte yandan yurdun bazı kesimlerinde de havanın gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki hangi illerde yağış var? İzmir'de bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 Haziran hava durumu verileri resmi internet sitesinde yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı bulutlu, öğle saatleri sonrasında Çanakkale ve Balıkesir ile Manisa’nın doğu çevreleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Öte yandan öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevreleri ile Manisa’nın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya Kesimi, İç Ege, Doğu Akdeniz’in toroslar mevkii, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sakarya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın çevreleri, Kastamonu’nun kıyı ilçeleri, İstanbul’un batı ilçeleri ve Çanakkale’nin doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevreleri ile Manisa’nın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu