Gündem

Meteoroloji’den o illere sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 13 Temmuz hava durumu raporu yayımlandı. Meteroloji'nin değerlendirmelerine göre, bazı illerde kuvvetli sağanak yağış etkili olurken, Ege Bölgesi'nde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Peki, İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 13 Temmuz hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli az bulutlu ve açık geçerken, Balıkesir’in kuzey ilçeleri mevzi sağanak yağışlı geçecek. Öte yandan 12 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji tarafından sağanak yağışın etkili olacağı illerde yaşayan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Ege Bölgesi genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar kuzeyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esecek.

12 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Tokat ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimleri ile Giresun’un doğu ve Trabzon’un batı ilçeleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²), Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimleri ile Giresun’un doğu ve Trabzon’un batı ilçeleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 26°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MANİSA °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık